Välj en sida
Lovisa Ohlson

Lovisa Ohlson på Bauer Media (RadioPlay) om Poddfest.

Lovisa Ohlson är något så ovanligt som en poddveteran i Sverige. Hon har hunnit med att vara redaktör för Värvet, arbeta på Sveriges Radio och är idag Podcastchef på Bauer Media. Hon gillar evenemanget Poddfest och här får du reda på hur du förbereder dig för att få ut maximalt av ditt besök på Poddfest.

Genom åren har Lovisa Ohlson besökt Podfest i olika ”roller”. När hon tidigare var anställd på Sveriges Radio och bland annat arbetade med journalisten Jan Gradvalls podcast var hon med och styrde upp hans livepodd under Poddfest 2016. 2018 var hon med som åskådare i publiken och passade på att lyssna på flera olika livepoddar och tyckte att det var oerhört inspirerande att vara med och lyssna men också av att uppleva stämningen under evenemanget. Vad var det då som gav henne den största kicken under Poddfest 2018?

̶  Det här blir ju superpartiskt, men under poddinspelningen inför publik av podcasten Alla våra ligg, som Bauer Media/Radioplay står bakom blev det en så härlig stämning. Ämnet sexualitet kan såklart lätt bli pinsamt. Men programledarna Amanda Colldén och Anna Dahbäck fick publiken att känna sig bekväm och vi både skrattade med och åt dem, berättar Lovisa Ohlson.

Just programledarnas insatser är det hon ser som mest avgörande för en lyckad livepoddinspelning.

Inslag av show

Något som gjorde stort intryck på Lovisa Ohlson när hon satt i publiken var att hon upplevde betydelsen av att arrangören Sveriges Radio hade arbetat mycket med att styra upp en stor mängd detaljer som bidrog till en positiv helhetsupplevelse.

̶  Jag har varit på en hel del livepoddinspelningar där det verkligen bara varit prat på en scen. När jag satt i publiken på Poddfest 2018 gjorde det stort intryck på mig att livepoddarna blev lite av shower. Det var till exempel häftigt när Creepypodden släckte ner i salongen och hade levande ljus och en publik som framför allt bestod av fans. Det bidrog till en väldigt bra stämning och att alla lyssnade engagerat, säger Lovisa Ohlson.

Poddveteranens råd inför besök på Poddfest 2019

I år, 2019, är Bauer Media där Lovisa Ohlson är Podcastchef en av medarrangörerna till Poddfest. Eftersom det är många programpunkter under de två dagarna och att livepoddar pågår parallellt är hennes råd att förbereda sig innan genom att läsa igenom programmet ordentligt för att kunna planera vilka livepoddar du definitivt vill uppleva genom att sitta i publiken när de spelar in.

̶  Jag tycker det är en bra uppleva Poddfest ungefär som man upplever en musikfestival. Man går ju dit för att uppleva sina favoritpoddar live, men också för att träffa vänner och passa på att prata med dem över ett glas vin eller liknande, tipsar Lovisa Ohlson.

Text: Lars Carlén